Wie wij zijn

Usborne is een vaak bekroonde kinderboekenuitgeverij. Usborne werd opgericht door Peter Usborne in 1973 en is vandaag de grootste en meest succesvolle onafhankelijke uitgever van kinderboeken in het VK. Er staan op dit ogenblik circa 165 boeken in de Usborne catalogus, met babyboeken, stickerboeken, kleurboeken en verhalen voor kinderen die zelf kunnen lezen.

In 2017 was Usborne de meest succesvolle gespecialiseerde uitgeverij van kinderboeken in het VK. In 2015 werden we verkozen tot Onderneming van het Jaar in het VK en in 2014 tot IPG Uitgever van het Jaar en Kinderboekenuitgever van het Jaar.


       

            Peter en Nicola Usborne

 Peter Usborne, MBE

Stichter van Usborne Publishing

In 1973 was Peter Usborne de pionier van een volledig nieuwe generatie boeiende en prettige non-fictieboeken vol kleur. Hij was al de mede-oprichter van het immens populaire satirische blad Private Eye, zijn volgende doel was het maken van educatieve kinderboeken die even stimulerend en visueel aantrekkelijk zijn als televisie.

Meer dan veertig jaar later hebben de boeken van Usborne een ongeëvenaarde reputatie wat betreft kwaliteit, aantrekkingskracht voor kinderen en gezag. In 2011 werd Peter onderscheiden met een MBE (Member of the British Empire) voor ‘diensten aan de uitgeefsector’.

Peter is nog altijd erg betrokken bij het bedrijf en – als hij niet de wereld rondreist – elke dag op kantoor.