Ethisch beleid

Ethisch beleid

Bij Usborne ondernemen we stappen om ervoor te zorgen dat elk boek van Usborne op een verantwoorde, ethische en veilige manier wordt geproduceerd.

Usborne maakt deel uit van The Book Chain Project dat uitgevers de informatie biedt die ze nodig hebben om het volledige verhaal over de productie van hun boeken in kaart te brengen. The Book Chain Project heeft drie tools om uitgevers te helpen de productieketen van boeken beter te begrijpen, van de oorsprong van boomvezels in papier (PREPS), het  veiligheidsniveau van chemicaliën in inkt, lijm en vernis (PIPS), tot de arbeidsomstandigheden in de fabrieken waar de boeken gemaakt worden (PRELIMS).


Maatschappelijke verantwoordelijkheid

PRELIMS is een samenwerking tussen uitgevers die samenwerken om arbeids- en milieunormen te beoordelen in de voorzieningen die onze producten produceren. Bij Usborne bereiken we dit door ervoor te zorgen dat onze leveranciers de Usborne Supplier Code of Conduct (Gedragscode voor leveranciers van Usborne) aannemen en implementeren: een reeks duurzaamheidstools en overeengekomen processen op basis van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) en het Ethical Trading Initiative (ETI).

Al onze printers zijn door Sedex, ICTI of SMETA geaccrediteerd. 

Download de Usborne Supplier Code of Conduct (pdf).

Download ons Slavery and Human Trafficking Statement.

Herkomst papier

PREPS is de Publishers’ Database for Responsible Environmental Paper Sorucing en Usborne is een van de stichtende leden. Samen met andere toonaangevende Britse uitgevers heeft Usborne een database voor papier opgezet, gerangschikt van 1 - 5 sterren. Deze onderzoekt de vraag of materiaal legaal werd geoogst (of gerecycleerd) en hoe de bosbronnen werden beheerd. Leden van PREPS delen deze informatie om geïnformeerde en ethische aankoopbeslissingen te ondersteunen bij het inkopen van papier.

Diversiteit promoten

Usborne is een officiële ondertekenaar van het Everybody In charter, dat inclusie en diversiteit in kinderboeken promoot. Lees meer over het charter op de Everybody In-website.

Veiligheidsbeleid

Producten van Usborne voldoen aan de Britse en Europese wetgeving voor de veiligheid van speelgoed – lees meer in het Veiligheidsbeleid.